Funktionellt mode

Ser man på catwalken och de olika haute couture-kollektionerna som dyker upp, brukar inte högsta modet ser väldigt bekvämt eller lättsamt ut. Det är mer abstrakt konst än mode. Fast i vardagen är mode lite enklare, det har till och med gått från snyggt men obekvämt till snyggt och funktionellt. 

Träningsmodet

Kolla in vilken butik som helst som säljer sport- och träningskläder. Det första man slås av är hur likt det är det vanliga modet som finns i klädbutikerna och galleriorna på stan. Träningstightsen är så pass snygga att de passar lika bra på jobbet eller under shoppingrundan, som på gymmet. De bekväma sportbh:ar går att bära hela dagen med rätt stöd och komfort.En annan sak som kommer med träningsmodet är accessoarerna. Det är ingen som tittar konstigt på någon som bär ett Fitbit-armband på jobbet. Mycket tack vare att det är en stilren accessoar som smälter in i alla outfits. Det är också en bra uppmuntran till att röra sig lite mer och äta lite bättre tack vare den konstanta påminnelsen att armbandet registrerar din förbränning.

Ryggsäcken

Den stora, härliga ryggsäcken har kommit tillbaka. Under hela 2000-talet känns det som vi har behövt vara väldigt smart med hur vi packar för väskorna skulle alltid vara små och gulliga. Nu kan man äntligen plocka fram Kånken ur garderoben eller köpa sig en helt ny rygga. Det är okej att packa med sig allt man vill. Äntligen får man plats med bekväma skor i sin väska så man vågar gå runt i högklackat utanför hemmet.Det går också bra att kombinera sitt träningsmode men en lite större sportbag, om man inte gillar ryggsäckar. Det hela handlar om att man ska se ut att vara på väg någonstans: till gymmet eller kanske ut på äventyr i skog och mark.