Nagellack – gör det rätt

färgglada nagellackKonsten att få ett snyggt och hållbart resultat när man målar naglarna är inte svår. Att hålla sig till vissa grundregler och inte tumma på kvalitén räcker oftast väldigt långt. Nedan kommer vi presentera våra bästa tips på hur du enklast får ett stilrent resultat där nagellacket dessutom sitter som berget.

Ta bort det gamla ordentligt

Börja med att ta bort gammal lack med en remover utan olja, då oljan bidrar till sämre fäste för lacket, skriver Veckorevyn. Du kan också använda en nagelbuff eller en citron, om du använder citron så var noga med att använda nagelolja och handkräm efteråt eftersom frukten är uttorkande. Undvik att tvätta händerna innan borttagning eftersom handtvål innehåller glycerin som bildar en slags hinna på nageln som också försvårar fästningen.Nästa steg är att grunda med ett lager baslack, fortsätt sen med två till tre lager av det färgade lacket och avsluta appliceringen med ett ofärgat överlack.

Ha tålamod

Låt nagellacket torka efter varje lackad omgång. För ett ännu bättre resultat kan du varje morgon måla på ett nytt lager av det ofärgade överlack – då kan ditt lack hålla uppemot en vecka. Om du vill få lacket att torka snabbare kan du skölja dina torra naglar i kallt vatten, ett annat alternativ är att köpa ett snabbtorkande överlack. Att välja nagellacksprodukter av hög kvalité är en väl värd investering då dessa produkter ger en längre livslängd och dessutom är mycket enkla att jobba med. Nätet är alltid bäst när du vill komma över kända varumärken med bra rabatter.Alla är inte lika fingerfärdiga med penseln men kom ihåg att lacket inte fäster på hud, så du kan lätt skrapa bort eventuella färgrester på huden efter att lacket torkat eller efter en varm dusch. Vid borttagning av ditt nagellack bör du endast använda skonsamma removers.