Korsettens underbara värld

I många århundraden har kvinnor använt korsetten runtomkring i världen. Du kan använda den som underklädesplagg, men även som en överdel tillsammans med kjol eller byxor.

Korsetten är helt klart ett sexigt plagg som hjälper till att framhäva dina kurvor. Din siluett blir alltså mer tydlig och feminin.

Korsett för att forma kroppen

I alla år som korsetten har funnits har kvinnor burit den för att forma kroppen. Även om den har fått mycket kritik, så har det i 500 år varit ett plagg som funnits i kvinnors garderob.

Korsetten bar drottningen av Frankrike för första gången på 1500-talet och efter det spred sig trenden. Den har såklart ändrat form under åren som gått, men i grunden är korsetten den samma. På 1900-talets början kom ett nytt mode, dräkten, och det spåddes att korsetten var ett minne blott. Under 2000-talet blev korsetten dock trendig igen, främst bland kändiseliten. De använde den för att forma kroppen och få ett mindre midjemått. Förutom att använda korsett för midjans skull kan den även hjälpa dig om du har ryggproblem. Den hjälper nämligen till med hållningen.