Smarta kassalösningar på frisörsalongen

Kassalösningar som fungerar är något alla företagare i servicebranschen vill ha. Ingen vill stå med ett krånglande system när det är dags för kunden att betala. Dessutom vill du helst kunna erbjuda så många betalalternativ som möjligt. Det finns bra med tips online på kassalösningar för din frisörsalong.

Välj rätt kassasystem

Det är inte alltid lätt att veta vilket kassasystem som passar ditt företag. Flera faktorer spelar in då du ska göra ditt val. För det första bör du såklart tänka på vilka betalalternativ du behöver ha för att tillfredsställa kundens behov. Allt fler vill idag kunna betala med telefonen med till exempel Swish, Apple Pay eller Google Pay. Trots det finns behovet av kontanter kvar i vissa branscher. Även om världen blir alltmer digital är det många som vill ha kvar kontantbetalning som ett alternativ.

Något annat du bör tänka på är att följa skatteverkets regler om kassaregister. Till exempel måste du kunna erbjuda kunder ett kvitto vid deras betalning.

Användarvänligt system

För att betalningen ska ske smidigt lönar det sig att ha ett användarvänligt system. Det är inte endast kunden du bör tänka på utan även personalen. Är systemet för komplicerat kan det ta onödigt länge för personalen att knappa in rätt uppgifter. Välj därför ett lätthanterligt system som underlättar vardagen.