Använda peeling – bra att veta

Peeling är en vanlig del av modern hudvård och medan somliga föredrar att få dem gjord i en skönhetssalong, är det inget som hindrar dig från att göra den i bekvämligheten av ditt eget hem. Har du dock aldrig använt en peeling tidigare är det alltid bra att veta ett och annat först.

Köp rätt peeling för din hud

Som med många andra hudvårdsprodukter, bör du alltid vara väldigt noga med att bara använda dem som är anpassad din hudtyp. Använder du fel peeling kan huden lätt bli irriterad eller ge dig andra icke önskvärda resultat. Se därför till att läsa beskrivningen noggrant

Låg koncentration rekommenderad för ovan hud

Är det som sagt din första användning av peeling bör du alltid använda den lägsta koncentrationen möjligt. Detta är för att ge huden en chans att gradvis vänja sig vid produkten och få de positiva resultat du eftersträvar. Allt som huden vänjer sig kan man använda produkter som tar mer på djupet.

Testa peelingen först

För att dock inte få några otrevliga överraskningar ändå är det bäst att punkttesta en ny peeling först. Du gör detta bäst genom att först applicera den på ett litet område just nedanför örat längst med käklinjen. Åtminstone om du tänkt använda peelingen på ansiktet.

Lämna den på ett par minuter och känn efter hur det känns. Om du känner det börjar bränna efter bara någon minut har du en måttstock för hur länge du bör lämna den på när du applicerar den på riktigt. Men vänta också 24 timmar innan full applikation och se hur huden känns då. Om den kliar eller blivit röd kan du ha haft en allergisk reaktion. Bättre att veta det innan du testat den på hela ansiktet.