Ansiktsmask – Vad gör dessa för dig?

Boosta ditt välmående

Det finns massor med bra saker som du kan göra för dig själv när det kommer till välmående. Du kan bland annat få mer info om hälsa och välbefinnande på nätet om du är intresserad. Det finns en uppsjö av tips och råd från olika experter.

Prioritera sömnen

Att prioritera din sömn är en sak. När du sover ger du kroppen chans att återhämta sig optimalt från dagens påfrestningar. God sömn ger dig energi, gör att du tänker klarare och du mår bättre i kroppen. För att få en bra sömn är det bra att gå i säng och gå upp ungefär samma tid.

Motionera mera

Motion i olika former är perfekt om du vill må bra. Exempelvis när du dansar frigörs dopamin och serotonin som ökar lyckokänslorna i kroppen. Långpromenader i skogen är också välgörande. Ett tips är att du går utan något i öronen och verkligen njuter av naturen. Yoga är en träningsform som också har många hälsofördelar som exempelvis att minska stress.

Näringsrik mat

Att lägga extra fokus på att äta mat som är fullproppad näring är perfekt. När du ger kroppen bra bränsle kommer du både kortsiktigt och långsiktigt må bättre. Ett tips är att äta många olika frukter och grönsaker varje vecka.