En bra BH

För kvinnor är det viktigt att man har åtminstone en BH som sitter rätt och är bekväm. Och det är inte alltid så lätt att hitta.

Tung byst

Har man en stor byst är BH viktig av rent hälsomässiga skäl: om bysten inte får rätt stöd och avlastning kan man få problem med hållningen och ryggen. Se till att bära en stark BH med bågar så bysten får sig ett lyft och ryggen avlastas.En BH för för personer som behöver större storlekar behöver inte vara tråkig eller osexig, titta in den här och se. Den har fina detaljer samtidigt som den är gjord i material som andas. Den får även en väldigt stor byst att se lite mindre ut, vilket kan vara behövligt och tacksamt i vissa situationer.Framförallt ska man undvika att gå utan stöd under längre perioder. Bättre nån typ av BH än ingen alls. En rejäl sport-BH av bra kvalité kan ge liknande stöd och kanske är skönare än en BH för vissa personer. Prova dig fram.

Passformen

En BH ska sitta bra på en rad olika sätt för att vara godkänd. Passformen beror mycket på dina egna mått: genom att mäta under brösten och runt dem, och sedan räkna ut mellanskillnaden mellan dessa två mått, kan du få fram vilken kupstorlek du borde ha. Sedan ska man vara medveten om att alla märken har olika storleksguider, så kolla alltid in guiderna innan du köper en BH för att vara säker på att den ska passa.

Mindre byst

De som har mindre byst måste ändå se till att BH sitter som den ska. Kupan ska inte klämma åt brösten och skapa ”ett bröst till”, axelbanden ska inte glida ned från axlarna och knäppningsbanden ska inte glida uppför ryggen. Stöd är det skönt att ha när man ska göra vissa aktiviteter, vilken byststorlek man än har, men för mindre byst kan det räcka med en vanlig sport-BH eller tajtare topp.