Genomgå en fettsugning

Större skönhetsingrepp är vanliga, i Sverige genomgår tusentals personer skönhetsoperationer varje år. Ibland behöver du lite hjälp på vägen eller hitta en lösning på ett problem som du inte lyckats lösa med kost och träning. Fettsugning är den vanligaste skönhetsoperationen i landet. Det här behöver du veta innan du bokar tid: 

Ej för viktnedgång

En fettsugning är egentligen inte till för dig som vill gå ned i vikt. Operationen löser problemområdet och kan ge dig en mer slimmad figur men det tas sällan bort mer än 1-5 kilo från områdena. Om du har många kilon att gå ned rekommenderar vi och läkare att du ska gå ned i vikt innan du genomgår operationen. Du kan framhäva eller förminska områden på kroppen men kommer inte att gå därifrån smal om du inte var det sedan tidigare. Dock är fettsugning ett utmärkt val för att bli av med kärlekshandtag, fettdepåer på kroppen eller den envisa dubbelhakan.

Flera konsultationer

Du behöver inte välja första bästa kirurg eller klinik. Det är bättre att shoppa runt och prata med flera olika kliniker innan du bestämmer dig. Ibland kanske den bästa kliniken ligger långt borta, men du ska alltid välja den kirurg som du känner mest förtroende för. Det är lättare att vara ärlig med en person du litar på och du känner dig tryggare inför operationen.

Pengar

Att fettsuga sig är inte helt gratis. Det kostar allt mellan 20-40 000 kronor beroende på hur stora områden du vill fettsuga. Det bästa är att betala av allting på en gång. Du brukar kunna lägga upp en betalningsplan hos kliniken men det handlar fortfarande om stora inbetalning under kort tid. Att ta lån för en skönhetsoperation är inte att rekommendera, du kommer bara att betala extra mycket eftersom banken tar ut ränta på beloppet. Det bästa är alltså att använda sparpengar du vet att du kan avvara eller helt enkelt spara ihop pengarna.