Hårvård för alla hårtyper

Håret utgör en viktig del av vårt utseende. Det ramar in ansiktet och har stor påverkan på våra naturliga färger, i kombination med hudfärg och ögonfärg. Trots detta hamnar håret ibland i skymundan i den dagliga skönhetsvården. Vilket tyvärr kan leda till sämre kvalitet, eller ibland bidra till tillstånd som håravfall eller uttunning av håret.Det senare kan också uppstå av naturliga orsaker eller vissa hälsorelaterade skäl. Men även på grund av illa utförda behandlingar hos salonger och frisörer som inte arbetar fackmannamässigt och säkert. Var därför alltid noga med vem du vänder dig till för exempelvis färgning eller permanent.

Grundläggande rutiner

Grunden för en bra hårvårdsrutin ligger i rengöringen. Där ingår val av schampo och balsam, som bör kompletteras av en mask en eller ett par gånger i veckan, samt någon typ av närande produkt som lämnas i efter tvätten. Exempelvis en olja eller ett serum. Hur ofta du tvättar håret beror på din hårtyp, hårbottnens beskaffenhet samt din livsstil i övrigt. Bäst är att begränsa antalet tvättar per vecka, men det kan å andra sidan vara svårt för den som tränar mycket. Tänk också på hur du borstar håret: utan att slita i längderna, men gärna i kombination med att massera hårbotten med borsten.

Styling – även för tunt hår

När det gäller styling och frisering av håret finns det idag ett stort utbud av produkter på marknaden. Med allt från gel, mousse och spray till produkter som hjälper dig att dölja bland annat utväxt eller tunnhårighet. Till exempel kan du använda en färgad spray eller fiberspray för att fylla ut tunt hår eller bättra på mellan färgningsbesöken hos frisören. På Hårexperten.se hittar du denna typ av produkt i flera olika nyanser, från askblont till svart. Det handlar om små, små fibrer som appliceras i nytvättat hår, där de fäster på dina egna hårstrån och därigenom ger volym åt frisyren. Med ett naturligt resultat som följd.