Hudvårdstips för män

Det finns många bovar som gör att din hud mår dåligt. Några av dem kan vara långa stunder framför datorn på kontoret, för lite dagsljus och för lite sömn.Man kan ta till många knep för att upprätthålla en frisk hy. Män kanske inte tillhör dem som tänker så mycket på sin hy. En del kanske till och med anser att det bara är kvinnor som behöver sköta huden. Det är helt fel. Framförallt när du börjar bli lite äldre och passerat 30 bör du se över dina hudvårdsrutiner för att inte åldras i förtid.Många män struntar i att använda rengöringskräm, vilket gör att ansiktskrämen då blir helt onödig eftersom den inte tillåts att fungera som den ska, skriver hudspecialisten Annica i tidningen Slitz. Hudvårdsprodukterna funkar allra bäst om de tillåts jobba tillsammans, använd gärna en serie anpassad för din hudtyp. I nätbutiker kan du idag hitta bra hudvårdsprodukter speciellt för män. Den medvetne mannen hittar allt han behöver på Sliqhaq oavsett hudtyp.

Här är några tips att hålla sig till för en bättre hy:

  1. Rengör huden noga. Rengöringen är den viktigaste punkten för en frisk hy. Ansiktsrengöringen ska vara mild så att den inte torkar ut. Använd den endast en gång om dagen. Du kan välja själv vilket som passar dig bäst.
  2. Skaffa en bra ögonkräm. Din hud kring ögonen är mycket tunn och känslig. Här brukar också de första tecknen på åldrande visas. En bra ögonkräm återfuktar men motverkar också påsar och mörka ringar kring ögonen.
  3. Skötsel av ditt skägg. Det finns många som väljer att skaffa skägg idag. Skägg kräver också en hel del vård. Skägget ska tvättas och om du vill kan du köpa ett speciellt schampo till detta. När du tvättat ska du torka, ansa och trimma skägget. Ju kortare skägg du har desto oftare bör det trimmas. Använd mousse eller kräm som är anpassat för rakning. När du rakat klart använder du ett rakvatten som mjukar upp och lugnar ner.
  4. Du bör vårda huden året runt. Framåt hösten och vintern är det extra noggrant eftersom luften är torrare och torkar lätt ut huden. För att förebygga torrhet kan du använda en ansiktskräm med solskyddsfaktor, handkräm och läppbalsam.