Yngre hud med bra hudvård

Ingen gillar att se sina egna rynkor i vitögat. Det är oundvikligt att få rynkor, det måste vi acceptera. Men vi kan ta till flera åtgärder för att sakta ned processen och behålla hudens spänst och lyster. 

Välj ekologiskt

En av de viktigaste delarna är att undvika hudvård med för många kemikalier. En del krämer kan skryta om sina effekter men egentligen innehåller de flera ämnen som torkar ut huden eller i värsta fall ger pigmentförändringar. Certifierade ekologiska produkter behöver absolut inte vara dyrare än de vanliga märkena. Ju färre ingredienser det är i krämerna, desto bättre verkan kommer de att ha. En del använder helt enkelt vanlig kokosolja eller kokosfett för att smörja kroppen med. Ett annat billigt alternativ är vanlig babyolja.

Undvik sol och varmvatten

Det låter ju hemskt, inte sant? Inga fler lata dagar på stranden med ett dopp i havet. Jo, det är fullt tillåtet. Du måste bara skydda huden under tiden. En kräm med hög solskyddsfaktorn kan fortfarande ge dig en solbränna, men hindrar det skadliga UV-ljuset från att tränga in i huden. I Sverige borde man välja åtminstone 15 eller lite högre. Och krämen ska smörjas in på nytt efter ett dopp eller ca varannan timme om du svettas mycket.En annan sak att vara medveten om är huden torkas ut av vatten. Att ta lång bad kan vara avslappnat och behövligt, men undvik att göra det för ofta. Detsamma gäller långa, varma duschar. Efter en dusch är det viktigt att smörja in hela kroppen. Korta ned duschtiderna några minuter så kommer du snabbt att märka skillnad!