Rensa ur din garderob

Då och då så är det bra att rensa ur sin garderob. Det är vanligt att man köper kläder med jämna mellanrum utan att reflektera över vad man redan har hemma. Tar man en ordentlig titt så finns det ofta plagg som man nästan aldrig använder, vissa plagg kan även vara trasiga.

Ut med det gamla och in med det nya

Som bekant så har vi fyra årstider, alla med sitt egna väder. Just nu så är vintern i princip över och våren är på gång. Eftersom att man klär sig efter vädret så är det med andra ord dags att skaffa sig vårkläder! Det är ett perfekt tillfälle att se över vad man faktiskt har hemma. Vissa kläder kanske passar även denna säsong, andra kanske ska slängas. Vill man göra en insats för miljön så kan man samla ihop alla kläder man inte vill ha längre och sedan skänka dessa till bättre behövande. Detta bör göras varje säsong för att hålla ordning i garderoben.

Städning

Ta en dag och töm garderoben i samband med en rensning, ta sedan det tillfället för att städa ordentligt. Börja med att dammsuga golvet och hyllplanen så att det inte ligger kvar en massa damm från gamla plagg. Ta sedan och torka av alla hyllorna så att det känns fräscht. Innan det är dags att hänga tillbaka alla plagg så finns det knep för att behålla en fräsch doft i garderoben. Du kan till exempel använda dig av doftpåsar med någon valfri doft, de lämpar sig väl för små utrymmen som en garderob. När allt är gjort så kan du även passa på att organisera din garderob så att du enkelt hittar favoritplagget direkt!