Snyggt löshår

shutterstock_126985853

Alla ser vi olika ut och alla har vi olika hårkvalitet. För många kan detta kännas orättvist eftersom håret helt enkelt inte vill växa och bli långt. Andra har tunt och fint hår vilket också kan kännas tråkigt ibland. Som tur är finns det bra löshår och hårförlängningar som du kan använda när du vill ha långt eller tjockt hår. Det finns många olika sorters löshår och man kan fästa håret på olika sätt. Många föredrar clips eftersom man då enkelt kan sätta i håret och ta ur det samma kväll. Clips är bra om du snabbt vill fixa en snygg festfrisyr eller helt enkelt variera utseendet på håret.

Clips är heller inte särskilt dyra och håller dessutom länge vid rätt vård. Det viktiga är att ta hand om ditt löshår på samma sätt som du tar hand om ditt riktiga hår. Precis som det egna håret inte tål att borstas när det är blött, vill heller inte löshåret det. Om du har satt i en hårförlängning med keratinvax kan håret hålla i cirka tre månader. Denna sortens hårförlängning är väldigt populär, eftersom den inte behöver sättas i och tas ur håret hela tiden. Dock gäller det att vara lite extra försiktig med håret och inte duscha det för ofta.

Löshår som håller

För att ditt löshår ska hålla sig fint så länge som möjligt är det viktigt att du använder värmeskydd innan styling. Genom att göra det bevaras även din egen hårkvalitet. Ofta blir löshår snyggast med en utsläppt frisyr, eftersom det kan vara svårt att dölja fästena i till exempel en tofs. För att reda ut ditt löshår är det bra att använda en svinborste. Ett annat knep för att löshåret ska hålla sig så fint som möjligt och för att undvika trassel och tovor, är att träna och sova i en fläta. När du väl ska välja ut ditt löshår kommer du snart märka att det finns många olika sorter att välja bland. Du kan exempelvis välja om du vill ha äkta hår eller syntetiskt hår. Äkta hår ser såklart mer ut som att det vore ditt eget, medan syntetiskt hår ofta är billigare.